Fokhagymás bagett

2010. május 4., kedd

Szintén Floridában ettem ilyet először, ahol Texas toast néven fut. Itt Angliában is megtalálható, de itt Garlic bread néven, vagyis "fokhagymás pirítós". Magyarországon is lehet venni, pl. LIDL-ben láttam egyszer, de biztos van máshol is.

Jó, tudom, ez nem egy úgymond "igazi" recept, mert nem kell igazán semmit főzni rajta, de nagyon finom, szerintem megéri kipróbálni. Bár, ha a hozzávaló kenyeret vagy bagettet is magunk sütjük meg, akkor már nem mondhatjuk, hogy nem "igazi". Sőt! :)


Hozzávalók


- 8 vastag szelet bagett (sima, fehér kenyér is jó)
- 75 g margarin
- 1 evőkanál étkezési olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál szárított petrezselyem (persze, ha van friss, az még jobb)
- ízlés szerint kevés só


Elkészítés


1. Melegítsd elő a sütő 180 C fokra.


2. Egy tepsi alját vékonyan vajazz ki.


3. A hozzávalókat alaposan keverd össze, és kend a bagettszeletek tetejére, majd helyezd őket a tepsibe.


4. Süsd 6-7 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.


Sütés után azonnal tálaljuk.


Leginkább tésztákhoz illik, pl. bolognai spagetti, vagy bármilyen paradicsomszósz alapú tészta (lasagne) de ehetjük levesekhez is, pl. a már említett Kéksajt levessel is, vagy Minestrone-nal, salátához stb. Előételnek is kiváló.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 10-15 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Utazó szakácskönyv Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino