Alma szósz

2010. augusztus 19., csütörtök

Közeledik az alma szezon és megkért a Caroline, hogy majd megint főzzek nekik almaszószt. Szeptemberben mikor kijöttem, 2 hónapon keresztül szinte minden nap alma szószt kellett főznöm. :))


Az almaszósszal először Floridában találkoztam, amikor az autista kisfiúra vigyáztam. Kb. 5 féle étel közül ez volt az egyik, amit megevett.


Azóta kiderült,hogy az egyik mamám is szokott főzni almaszószt... :)


Egyébként nagyon finom és egészséges is, egyszerű elkészíteni, hidegen és melegen is finom. Valamint önmagában vagy például húsételekhez is kiváló vagy desszertnek vanília fagyival stb.





Hozzávalók:


- 1 kg alma
- 2 dl víz
- ízlés szerint cukor
- valamint ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval is


Elkészítés:


1. Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és felszeleteljük kisebb darabokra. Vagy akár nagyobbakra is lehet, ha nem teljesen pépes állagú szószt szeretnénk.


2. A felszeletelt almákat lábasba helyezzük, ráöntjük a vizet. Forraljuk fel közepes lángon, és amint forrni kezd, tegyünk rá fedőt és lassú tűzön főzzük.


3. Ha sűrűbb, némileg darabos szószt szeretnék, akkor kb. 8-10 percig főzzük, ha viszont lágy öntetet szeretnénk, akkor úgy 15 perc lesz a főzési idő.


Zárható műanyag dobozban akár le is fagyaszthajtuk.


Elkészítési idő: kb. 45 perc


Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Utazó szakácskönyv Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino