Tatárbifsztek

2010. november 18., csütörtök

Valaki rá sem bír gondolni, hogy nyers húst egyen, valaki egyenesen imádja. Mi az utóbbiba tartozunk. :))



A kép nem az enyém, mert elég rosszul nézett ki, mintha a kenyeret le....ák volna... :) Úgy,hogy inkább kölcsönöztem a netről, a http://www.freespirit.hu/ oldalról.
Az alaprecept pedig a Mindmegette oldaláról származik, de mint mindenki, mi is a saját ízlésünknek megfelelően ízesítjük.

Igaz, hogy valójában előétel, de mi vacsorára szoktuk enni.

Hozzávalók 4 személyre:
 - 40 dkg bélszín
- 1 tojássárgája
- vöröshagyma
- mustár
- petrezselyem
- bors
- só
- fokhagyma
- olívaolaj
- pirított kenyér

 Elkészítés:

 1. A bélszínt kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk.

2. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját, az apróra szelt vöröshagymát, mustárt, borsot, sót, olívaolajat (1-2 ek.), közben folyamatosan kóstolgatjuk. Aki szereti, tehet bele zúzott fokhagymát is (mi sokkal szeretjük).

3. Apróra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Érdemes pár órát érlelni hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Pirítóssal tálaljuk, ami mindenképpen frissen készüljön!

Sok zöldséget is adhatunk mellé, pl. csípős paprika, paradicsom, lilahagyma vagy akár sajtot is.

Ezen kívül mindenki ízlése szerint ízesítheti, kóstolgatni kell, hogy mikor jó. Mi egy kevés csípős ketchupot is teszünk bele, illetve egy kevés őrölt kömény is került bele.

Nagyon jó étvágyat!!

Elkészítési idő: kb. 30 perc, + pár óra érlelési idő

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Utazó szakácskönyv Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino