Fettuccini Alfredo

2010. december 2., csütörtök

Ezt a nagyon finom tejszínes-sonkás tésztát az egyik receptes könyvemben láttam. (Reader's Digest válogatás - Ízletes falatok percek alatt a címe). Azért rakom fel a blogra, mert imádom! :)


Hozzávalók

- 40 dkg fettuccini tészta (hosszú metélt, de persze lehet más is)
- 20 dkg szeletelt füstölt sonka
- 2 evőkanál vaj vagy margarin
- 1 evőkanál liszt
- 250 ml tej
- 250 ml tejszín
- 60 g parmezán sajt
- fehér bors, só, víz

Elkészítés

1. Tésztát szokásos módon kifőzzük.

2. A sonkát csíkokra vágjuk, majd a serpenyőben felorrósított vajhoz adjuk és 2-3 perig sütjük, amíg kissé megbarnul. Meghintjük liszttel, folyamatosan, csomómentesen elkverve hozááadjuk a tejet is. Állandó kevergetés mellett felforraljuk.

3. Kisebbre vesszük a lángot és a mártáshoz adjuk a tejszínt is. Kb. 1 percig még forrósítjuk, de nem forraljuk fel. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és simára keverjük. Borssal ízesítjük.

4. A kifőtt tésztát tálba tesszük, ráöntjük a mártást, majd elkeverjük. Ezután 4 tányérra osztjuk és durvára reszelt parmezánnal megszórjuk. Azonnal tálaljuk.

Mondjuk mi külön tálaljuk a tésztát, a mártást és a sajtot is és mindenki annyit vesz magának, amennyi jólesik.

Elkészítési idő: kb. 25 perc

Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Utazó szakácskönyv Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino