Karácsonyi édességek kezdőknek :)

2012. december 24., hétfő


Karácsony közeledtével természetesen én is elkezdtem készülődni, sütögetni. Nem volt kedvem bonyolult, sokáig tartó édességek elkészítéséhez, úgyhogy itt csak olyan édességek vannak, amit kezdők is bármikor megcsinálhatnak! :)

 Az első között készült el a Zabpelyhes keksz, karácsonyi kiadásban. :)

A recept az alaprecept, ami itt található: http://utazoszakacskonyv.blogspot.hu/2012/08/zabpelyhes-keksz.html

Annyiban különbözik, hogy beleszórtam egy zacskó mézeskalács fűszerkeveréket, illetve apróra vágott aszaltszilva darabokat kevertem még hozzá. :)
Ajándéknak is készült belőlük, ezeket egy szintén magam által készített papírdobozba csomagoltam. A doboz a PICKWICK teás dobozok egyike. A ragasztás mentén óvastosan szétszedtem, kiterítettem, körberajzoltam egy karácsony csomagoló papír hátulján, majd azt kivágtam, és ráragasztottam a kiterített teásdobozra. Ezután már csak összeragasztottam a dobozt, az eredeti formájra, és kész is. :) Aranyszínű szalaggal kötöttem át, és filcből készült hópehellyel díszítettem. :)



Aztán következett a karácsony egyik elmaradhatatlan édessége, a Mézeskalács.
Recept itt: http://utazoszakacskonyv.blogspot.hu/2010/12/mezeskalacs.html


23-án Kekszes Csokigolyókat készítettem. Egyik évben már csináltam ilyen kis bonbonokat (recept: http://utazoszakacskonyv.blogspot.hu/2010/12/baileys-es-kekszes-truffel.html  ), most annyi a különbség, hogy étcsokoládéval készült, a közepében nem mogyoró, hanem mandula van, és kakaóporba lett beleforgatva, tört mogyoró vagy tortadara helyett. Elég tömény, egyet elég belőle megenni egyszerre. Legalábbis nekem. :)


Szentese a desszertünk Csokoládé mousse volt, amit egy női magazinban láttam. Elkészítése nagyon egyszerű, és alig kell hozzá valami. Én csak fél adagot csináltam, amiből 2 fél pohár csokihab lett. Sajnos nincs fagyikelyhem, így whiskey-s pohárba raktam őket. Karácsony kedvéért átkötöttem őket egy-egy szép szalaggal.


Kell hozzá (fél adaghoz): 10 dkg étcsoki, 1 dl tejszín, 1 tojás szétválasztva, 2 lapos evőkanál cukor.
Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojás sárgáját, majd a tejszínt. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokihoz keverjük. Poharakba töltjük és kihűtjük. Közepébe egy kocka csokit tehetünk díszítésként.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Utazó szakácskönyv Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino